Sok olyan finom étel van, amelyet mindenképp érdemes megkóstólni a magyar konyhán. Nem csupán azért, mert rendkívül finom, hanem azért is, mert igazi különlegességnek számít a hazai receptek között. Ezek olyan ételek, melyeket számos ízváltozatban szoktak elkészíteni az emberek: és annál inkább nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire jól el lehet készíteni őket.
Csirkepaprikás
A csirkéből készített paprikás nagyban hasonlít a pörkölthöz, viszont abban mégis van különbség, hogy kicsit visszafogottabb az íze – annak ellenére, hogy pikánsság megmarad pont ugyanolyan finomnak.
Disznópörkölt
A disznópörkölt egy disznóhúsból készített finom étel, amely az állat sokféle részét foglalja magában: annak körmét, csülkét, karaját, vagy szalonnáját. Mindezt természetesen a megfelelő összeválogatásban.
Pácolt sonka
A pácolt sonkát kevés ember ismerni, nagyon kevesen tudják, hogy hogyan kell igazán jól sonkát pácolni. Az viszont teljesen biztos, hogy a jól elkészített pácos étel visszakívánkozik minden háztartás asztalára, különösen akkor, ha van benne egyfajta pikánsság.
Rakott csülök
Olyan csülökhúst enni, ami a rakottas módon van elkészítve… igazán mennyei. Szinte pontosan ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rakott krumplit, de sok ember szerint a végeredmény fenséges, és sokkal finomabb, mint rengeteg másik hasonló étel. Ennek köszönhetően sokaknak az a benyomása, véleménye, hogy igazából jobb ötlet rakott csülköt készíteni.
Tejszínes-gombás sertéstokány
Ez egy igazi menzai különlegesség, rengeteg helyen lehet kapni ezt a finomságot is.